Drie weken

Drie weken nog. 21 dagen, 504 uur, 30240 minuten, 1.814.400 seconden, oneindig veel Plancktijden. Het lijkt kort, maar het is lang. Of andersom. Drie weken is de tijd dat ik in EthiopiĆ« zat, en in Zwitserland in de zomer van 2005. Drie weken gelden had ik end of year borrels bij docenten thuis, en over drie weken ben ik weer thuis, zie ik mezelf over het zesbaans zoab zoeven. Het is gek hoe je aan alles gehecht raakt: de gaten in het bolle wegdek, de lompe, inefficiĆ«nte, milieuonvriendelijke gele taxi’s, de slechte koffie van de deli op de hoek, ja, zelfs aan de dakloze bedelaar die je ‘s nachts in het Frans aanspreekt en aan de intense smerigheid van 14th street station. Drie weken nog, en dan zijn al die dingen opeens heel ver weg. Vroeger eindigde de heimwee bij het begin van de terugreis, nu is de heimwee totaal afwezig. Het lijkt gisteren dat ik in Amsterdam was, maar het was toch echt vorig jaar. Misschien ben ik in m’n hoofd al aan de terugreis begonnen.

1 Response to “Drie weken”


  • Veel plezier nog die laatste drie weken, Jan, en ik ben benieuwd je weer in levende lijve in Amtelveen te zien. Ben zelf net terug van twee weken Engeland en het is thuis weer heerlijk. Ga 2 juni verhuizen naar de Weteringschans.
    Hartelijke groeten,
    Ian

Leave a Reply